Mézes zöldteában érlelt lassan sült sertés lapocka
HOZZÁVALÓK
10 FŐRE:
2 kg sertés lapocka
1 ek. szálas zöldtea fű
6 dkg méz
só, bors
1,2 kg Kukta brokkoli mix
3 db kaliforniai paprika
1 kg Aviko előfőzött
burgonya
5 db President
grill camembert
40 dkg koktélparadicsom
2 db padlizsán
2 dl tejszín
10 dkg vaj
friss fűszernövények: oregano,
kakukkfű, bazsalikomlevél
10 szelet bacon
olaj, gyömbér
ELKÉSZÍTÉS
A sertés lapockát 20 dkg-os darabokra vágjuk, kötöző zsineggel formázzuk, majd mézzel bekenjük és forrázott zöld teával meglocsoljuk. Egy éjszakán keresztül pihentetjük. Sütőben 120 °C-on 4 órán keresztül lassan sütjük, majd az előfőzött újburgonyákat melléhelyezve 200 °C‑on hirtelen aranybarnára pirítjuk. A visszamaradó pecsenyeléhez friss fűszernövényeket teszünk, kevés tejszínnel felengedjük és összeforraljuk.
A KÖRET ELKÉSZÍTÉSE
A brokkolis zöldségkeveréket és a koktélparadicsomokat kevés vajon átpároljuk, sóval-gyömbérrel ízesítjük. A camembert-et rostlapon grillezzük. A padlizsánt egészben 180 °C-on 35 percig sütjük, félbevágjuk, sózzuk-borsozzuk, melléhalmozzuk a zöldségeket, a készre sült lapockát, burgonyát, a grillsajtot, majd tökmaggal, friss fűszernövényekkel díszítjük.