Hátszín steak vajjal, gyökér zöldségekkel, sült gombával, burgonyapürével
Hozzávalók:
4 főre
1 kg extra marha hátszín
1 kg kifliburgonya
100 g vaj
40 g Debic Culinare Original
főzőtejszín
só, fekete bors
4 db hónapos retek
2 db cukkini
2 db új petrezselyemgyökér
8 db parázsburgonya
1 csokor petrezselyem
160 g Bonduelle francia répa
10 g fokhagyma
120 g csiperke gomba
Dijoni mustár
Olíva olaj
A hátszínt sütés előtt szobahőmérsékleten hagyjuk állni 5-6 percig (fontos az íz és az állag miatt). A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Enyhén sós, tejszínes vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és melegen szitán áttörjük, a vaj felét hozzáadjuk. A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük, sóval, borssal bedörzsöljük, sütőben 180°C-on 10 perc alatt roppanósra sütjük. A hátszínt fűszerezzük, ha van kakukkfű vagy rozmaring a konyhában, akkor azok leveleit rámorzsoljuk, forró serpenyőben mindkét oldalát 4-4 percig sütjük (természetesen a sütési idő a fokozatoktól függően változhat). Ha a hátszín megsült, akkor dijoni mustárral megkenjük mindkét oldalát.